T: 024-3712720

FireSafe B.V.: Succesvolle deelname aan “Recycling 2016”

Op 25, 26 en 27 oktober jl. was FireSafe tezamen met Brandweer Milieu Techniek Oss aanwezig op de zevende editie van de vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens de vakbeurs hebben bezoekers en exposanten kennis kunnen maken met de voordelen van drukluchtschuim voor brandbestrijding in de recycling en afvalinzamelingsindustrie.

Brand komt in de recyclingindustrie vaak voor; afgelopen maanden in Zeewolde, Alkmaar en Hengelo. Deze branden geven grote rookontwikkeling en zorgen voor veel overlast in de omgeving. Het opruimen en verwerken van grote hoeveelheden bluswaterafval brengt hoge kosten met zich mee.
Drukluchtschuim is zeer effectief in het blussen met milieuvriendelijk blusschuim en verbruikt 80% minder water in vergelijking met sprinklerinstallaties, conventionele blusschuiminstallaties of de inzet van de brandweer. Steeds meer brandweerkorpsen in Nederland gebruiken drukluchtschuim om te blussen.

Met drukluchtschuim kunnen aanwezige brandrisico’s en machines tegen schade door een brand beveiligd worden. Drukluchtschuim kan ook preventief worden aangebracht als er condities gemeten worden die tot een brand kunnen leiden.

FireSafe B.V. levert turnkey concepten met drukluchtschuimsytemen van OneSeven® in combinatie met detectiesystemen om broei- en vlamvorming te detecteren en te blussen in recycling, chemie en PGS omgevingen. Tevens zijn stationaire blussystemen leverbaar.

Wanneer u interesse heeft in het bijwonen van een live demonstratie van drukluchtschuim kunt u dit door middel van een mail aan dv@firesafe.nl kenbaar maken. Na ontvangst sturen wij u zo spoedig mogelijk een reserveringsbevestiging toe, inclusief de
betreffende data en het (middag) programma.

FireSafe - Uw brug naar brandveiligheid