T: 024-3712720

Mini-seminars drukluchtschuim

FireSafe kan terugkijken op een reeks succesvolle seminars waarbij, middels een theoretisch en praktisch deel, een inkijkje is gegeven in de wereld van schuimblussystemen. Gedurende interactieve sessies afgelopen week is er aan belangstellenden tekst en uitleg gegeven. De aanwezigen zijn op de hoogte gebracht omtrent de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en hebben live demonstraties bijgewoond.

Onder belangstelling van adviseurs, inspectieinstellingen, installatiebedrijven en eindgebruikers heeft men kennis kunnen maken met de werkwijze van stationaire drukluchtschuimsystemen van OneSeven.
Via live demonstraties is het blussen van brandtypen met pallets, diesel, kunststof en karton met een schuimklasse A gedemonstreerd.
Een aantal deelnemers hebben een slanghaspel met drukluchtsschuim gehanteerd.
Licht hanteerbaar met grote blusslagkracht, de reden dat brandweervoertuigen steeds vaker met drukluchtsschuim van OneSeven zijn voorzien.

Drukluchtschuim is een schuimvariant die vergelijkbaar is met de blussende werking van zwaar schuim zoals de NFPA 11 deze definieert.
De voordelen van drukluchtschuim zijn dat het tot 80% minder water gebruikt en daardoor schade aan goederen en milieu beperkt.
Stationaire drukluchtsschuiminstallaties zijn geschikt om klasse A en klasse B branden met een klasse A schuim te beheersen, controleren en veelal te blussen.
Klasse A schuim van OneSeven is biologisch afbreekbaar en vrij van fluorverbindingen en andere milieu schadelijke stoffen.

FireSafe richt zich met drukluchtsschuim op laad- en los, opslag PGS15, PGS29 en recyclingapplicaties.
Wilt u ook een mini-seminar drukluchtsschuim bijwonen dan kunt u zich aanmelden via info@firesafe.nl.

FireSafe - Uw brug naar brandveiligheid - schuim